ANUNT

În Monitorul Oficial al României, Partea I din 9 noiembrie 2012 este publicat Ordinul ministrului muncii, familiei și protecției sociale nr. 2765/2012 privind aprobarea Metodologiei de înregistrare și evaluare a solicitărilor de finanțare a unor cheltuieli de investiții și reparații capitale pentru centrele de zi și rezidențiale din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, precum și de decontare a finanțării cu modificările și completările ulterioare (LINK 1).
În temeiul art. 3 alin.(4) din ordin, perioadele de înregistrare și evaluare se anunță prin afișare pe site-ul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și al agențiilor pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

În acest scop, anunțăm că, pentru anul 2024, perioada de înregistrare și evaluare a solicitărilor este cuprinsă între 20.08.2024 – 18.09.2024 pentru furnizorii de servicii publici și privați

Documentația de solicitare a finanțării, în două exemplare, (LINK 2) se depune și se înregistrează în pachet închis la agențiile pentru plăți și inspecție socială județene/municipiul București.
Solicitarea finanțării se completează potrivit formularului aprobat în anexa nr. 1 la Metodologie         (LINK 3. Descărcați de aici formularul actualizat în format editabil.
Cheltuielile eligibile pentru finanțarea din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a obiectivelor prevăzute la art. 1 din Metodologia de înregistrare și evaluare a solicitărilor de finanțare a unor cheltuieli de investiții și reparații capitale pentru centrele de zi și rezidențiale din bugetul Ministerului Muncii Familiei și Protecției Sociale, precum și de decontare a finanțării aprobată prin Ordinul nr. 2765/2012, sunt cheltuieli pentru lucrările de construcții, reparații, amenajări și modernizări, precum și dotări cu echipamente specifice activității din centrul de zi sau rezidențial.
Cheltuielile pentru lucrările de investiții noi și intervenție la construcțiile existente sunt cele estimate de proiectant în documentația tehnico-economică și devizul general, elaborate conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.
Documentația tehnico-economică, precum și principalii indicatori tehnico-economici ai obiectivului vor fi aprobați în prealabil de solicitant, conform prevederilor legale în vigoare.
Sumele solicitate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale pentru finanțarea lucrărilor de investiții și/sau, după caz, a dotărilor se exprimă în lei și includ TVA.
Precizăm că solicitanţii finanţării de servicii sociale publici și privați pentru achiziționarea de dotări din bugetul de stat trebuie să țină cont de prevederile art. XVI din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene.
“ART. XVI
Prevederile art. III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi în anul 2024”

Finantare servicii sociale 2024